Een brug vormen tussen de wetenschap en het bedrijfsleven. Dat is het doel van de Werkprofessor. Maar hoe doe je dat als bedrijf? Hoe blijf je verbonden met de ontwikkelingen die in de wetenschap plaatsvinden? Daarover praten we met Prof. Ir. Deborah Nas.
Deborah Nas is deeltijd hoogleraar ‘Strategic design for technology-based innovation’ aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Zij gelooft dat nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen ongekende kansen bieden voor innovatie in het bedrijfsleven. Ook heeft ze een goed idee van hoe dat moet gaan.
Niet alleen de grote bedrijven
Grote multinationals hebben het makkelijker, in het maken van verbinding met de wetenschap. Daar bestaan grote R&D (Research and Development, red.) afdelingen die de wetenschap bijna in huis halen, aldus Deborah Nas. Maar ook voor kleinere bedrijven is er veel mogelijk: je kunt al beginnen bij iets simpels als een (afstudeer)stagiair in je organisatie.
Andere mogelijkheden
De innovatie kun je ook op een andere manier in huis halen, legt Deborah Nas uit. Er zijn veel faculteiten die vakken geven waarbij problemen uit de praktijk worden opgelost. Heb jij dus een vraagstuk in je organisatie? Benader dan eens een Universiteit of Hogeschool of ze iets kunnen met je vraagstuk, dat hoeft ook echt niet altijd geld te kosten. In de podcast hoor je meer over hoe Industrieel ontwerpen (het vakgebied van Deborah Nas) je kan helpen om een bedrijfsvraagstuk innovatief op te lossen.
Links
Neem vooral eens contact op met Deborah Nas
Contact
Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com
Bouw de best presterende teams op basis van objectieve HR data
Een goed uitgevoerde datagedreven HR aanpak geeft grip op de ontwikkeling en het welzijn van je mensen, én zorgt voor duidelijkheid en transparantie. Maar waar begin je en hoe zorg je voor borging binnen je organisatie?