Technologische innovaties die goed werken en een grote impact maken zijn gemakkelijk te herkennen maar heel uitdagend om te creëren. Het is al een hele uitdaging op zich om met briljante ideeën te komen, maar de vertaalslag maken naar een succesvolle product blijkt een nog grotere uitdaging. Prof. ir. Deborah Nas. vertelt ons in deze episode van de podcast over de Tech innovators Guide die ze schreef.
Deborah werkt als professor in strategic design for Technology-based innovation aan de TU Delft en werkt daarnaast samen met grote bedrijven en startups aan innovaties. Recentelijk schreef zij het boek: Design things that make sense: Tech. innovators Guide.
Betere tech producten
Deborah hield zich al een tijdje al bezig met de ultieme samenwerking tussen de wetenschap en het bedrijfsleven. Voorbeelden van producten waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologieën zijn de slimme thermostaat, elektrische voertuigen, apps met artificial intelligence en volledige smart home oplossingen. Met haar pas uitgebrachte boek wil zij innovatieteams helpen om betere tech producten zoals deze te ontwikkelen.
Innovaties in de praktijk
Voor zowel start-ups die kampen met beperkte middelen als scale-ups die zijn middelen heel doordacht in moet zetten, zijn er veel uitdagingen op het gebied van technologische innovaties. Ben jij benieuwd hoe jij deze nieuwe technologieën in kan zetten, wat innovatieteams nu gebruiken, waarom technologiegedreven innovatie zo lastig is en hoe jij de vertaalslag maakt naar klantgerichte innovatie die begrijpelijk is voor iedereen? Luister naar deze aflevering van de Werkprofessor waarin Prof. ir. Deborah Nas antwoord geeft op deze vragen en maak kans om dit inspirerende boek te winnen!
Links
Het boek “Design things that make sense”
Meer over de Werkprofessor
Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com
Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.
Een sterk werkgeversmerk is een magneet voor toptalent, maar hoe bouw je dat merk?
Hoe komt het dat het ene bedrijf binnen no time vacatures vervuld, terwijl het andere bedrijf moet trekken aan iedere sollicitant die een beetje geïnteresseerd is?